Хитри предизборни трикове влизат в употреба няколко месеца преди кметския вот. Един от кандидат-кметовете на село Лудогорци обяви, че щял да опрощава вересии срещу изборна бюлетина. Сервет Ферад държи три магазина в разградското село. При срещата на кореспондентите на bTV с него обаче се оказа, че мъжът всъщност се шегувал.

Сервет Ферад е на 37 години, работил седем години в Германия и Франция, върнал се в родното Лудогорци, а в селото нищо не се било променило. И кметът същият, вече пет мандата.

Собственикът на една от трите бакалии в селото решил да се включи в политиката. Първата стъпка в предизборната му платформа го прочу за нула време - опрощаване на вересиите на съселяните му - за 3 години около 10 000 лв., описани в тетрадки и на опаковъчна хартия.

Пред bTV начинаещият политик призна, че този ход бил експеримент, за да покаже, че изборите досега са се печелили точно по този начин. Електоратът е раздвоен - част от избирателите не се хванали на шегата, други обаче одобряват бакалската амнистия.

След като се уверил, че хората го харесват не заради опрощаването на вересиите, а заради качествата му, Сервет Ферад предприел нова тактика. Ще участва във вътрешните избори на партията си, ако не го одобрят - ще е независим кандидат. Описва се като работлив и дисциплиниран и вярва в успеха си.

„В околията партията натежава, друг вариант няма. Търсим подкрепа от партията, чакаме подкрепа от партията. Сега след две седмици ще има вътрешни избори на ДПС, надявам се там да ме подкрепят”, споделя Сервет.

В Лудогорци живеят 800 човека, от тях 500 са избирателите. Сервет е готов с предизборните обещания към тях:

„Аз знам, че хората ги интересува дали им светят през нощта крушките - половината не светят, пътищата са в окаяно състояние. Знам, че в съседните села има сватбени зали, в нашето село и един навес няма. Знам, че спортът трябва да се развива в това село, вече и Лудогорец Разград е в А Група. Ей тия мънички работи, обаче хората ги искат”.