32-годишен български шофьор се опита неуспешно да подкупи пътни полицаи в Италия, след което и да ги прегази с тира си. Той бе условно осъден по бърза процедура и трябва да плати глоба от 400 евро. Подробностите по тази история - от Антоанета Николова:

Българинът е спрян за превишена скорост край Сполето и се опитал да разреши проблема като подкупи полицаите с 5 евро. Сумата била отклонена не толкова заради незадоволителната й стойност, колкото заради факта, че подобна система в Италия не работи.

Ако другаде с пари нашенецът успявал да избегне глобата, то в Италия си навлякъл допълнителен акт за опит за корупция.

Раздразнен българинът, чието име от полицията ни посочиха само с инициалите А. Х.,  се качил в тира и блъснал полицая, който му пишел глобите, след което се барикадирал в кабината. Предал се след преговори, уточниха за bTV от Пътна полиция.

"Нашият полицай бе ранен и се лекува в болница. За късмет няма опасност за тежки последици, но има травми на гърба и раменете”, заяви говорителят на полицията в Сполето.

"Магистратурата в Перуджа осъди нарушителя на две години условно, за което ще уведомим българските власти. Магистратите взеха под внимание факта, че задържаният няма досега криминални прояви”, допълни той.

Подсъдимият бе осъден по бърза процедура и трябва да заплати глоба от 400 евро. Полицейските профсъюзи протестираха, че присъдата била прекалено лека за подобен род нарушение.