На съвместно заседание на ръководствата на ПГ на НДСВ и ДПС ще бъде обсъдено осводождаването на заместник-министрите на отбраната Мехмед Джафер и Георги Пасков. Вчера двамата бяха уволнени от премиера.

На заседанието ще бъда разгледани и приетите от правителството проектопромени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол.
"Булгартабак" и електроразпределителните дружества са свързани с националната сигурност на страната, защото са ключови отрасли в икономиката. Това обяви вицепремиерът Николай Василев след политическия съвет на НДСВ. Предложението на кабинета за промени в Закона за приватизация за специален тип дружества, свързани с националната сигурност на страната, влиза за обсъждане в парламентарната група на НДСВ днес. Според вицепремиера Николай Василев "Булгартабак" е свързан с националната сигурност. Той твърди, че коалиционните партньори на НДСВ от ДПС няма да имат забележки по предложението на кабинета за приватизацията на "Булгартабак" и други 11 предприятия, включени в специален списък на правителството. Според него и електроразпределителните дружества имат връзка с националната сигурност.