Веднага след заседанието на правителството министър-председателят Бойко Борисов заминава на първото си работно посещение в Брюксел като премиер.

Днес Борисов ще разговаря с директора на Европейската служба за борба с финансовите измами. На срещите си в Брюксел премиерът ще иска удължаване на програма ИСПА с 12 месеца, а по някои проекти и с 18.

На среща с еврокомисаря по околната среда е възможно да  бъде обсъден и проблемът с отпадъците в София. В програмата на Борисов е предвидена среща и с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. След разговора им на четири очи най-вероятно ще дойде и добрата новина за България - отблокирането на всички пари по програма САПАРД.

В интервю за БНР говорителят на Европейската комисия Марк Грей обяви, че приветства заявените намерения от нашия кабинет за борба с корупцията и организираната престъпност и преодоляване на слабостите в управлението на еврофонодвете.

Грей определи предстоящата визита на премиера Борисов в Брюксел като много важна. Сега от кабинета се очаква да действа делово и по същество, подчерта говорителят.



Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето