Заради трагичния инцидент в Охридското езеро кметът на Пловдив Славчо Атанасов отмени всички прояви, свързани с честването на 124–тата годишнина от Съединението на България. Предвидената програма с концертни изяви за днес и за утре се отменя. Знамената пред сградата на община Пловдив ще бъдат свалени в знак на траур.   

Годишнината от Съединението ще бъде отбелязана с поднасяне на цветя пред Паметника на Съединението без тържествената част. Атанасов уточни, че ще присъстват и официалните лица, сред които и премиерът Бойко Борисов. В програмата остават военните почести без зарята.

От 10.30 ч. утре в катедралният храм "Св. Богородица" Пловдивският митрополит Николай ще отслужи заупокойна молитва за загиналите български граждани в Охрид, на която ще присъства и президентът Георги Първанов.

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев също  отмени утрешните тържества, посветени на годишнината от Съединението. В град Съединение тържествата тази вечер ще се състоят само в протоколната си част, съобщи кметът на общината Евгений  Маринчешки. Отменя се тържествената програма.

Съборът на левицата в местността "Копривките" край Пловдив е прекратен заради инцидента.


 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето