Окръжният съд в Плевен даде ход на делото за пожара във влака София-Кардам, при който загинаха деветима пътници. На заседанието е предвидено предварително изслушване на страните. Съдът трябва да реши също дали приема за разглеждане молбите за граждански искове от близките на загиналите, които настояват за обезщетение на обща сума от над 2 млн. лева.

На процеса се явиха тримата подсъдими - Георги Георгиев - кондуктор на изгорелия кушет вагон, началникът на влака Иванка Костадинова, и Георги Иванов, който по време на инцидента е заместник-директор на предприятие "Пътнически превози по експлоатацията на спални и специални вагони"-София.

В процеса участват и наследниците на жертвите при произшествието. В съдебната зала се обсъжда дали да бъдат приети внесените от наследниците граждански искове за обезщетение. Защитата на подсъдимите възразява на тази възможност, тъй като исковете биха затруднили съдебния процес с изискването за внасяне на допълнителни доказателства. Защитата на наследниците на жертвите смята, че гражданските искове трябва да бъдат приети.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето