Максималното мобилизиране на ресурсите е довело до разкриването на тежките престъпления в Разлог и Бургас. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов във Варна.

Той очаква преките извършители на убийството в Разлог да бъдат заловени. Вчера прокуратурата в Благоевград повдигна обвинение в подбудителство за взрива на арменския гражданин Рудик Казарян. Съдействието на Явор Мандраджиев е помогнало за прецизирането на версиите за атентата и изясняването на мотивите, каза още Цветанов.

"Когато се занимава с престъпна дейност, аз не говоря за бизнес, аз говоря за престъпна дейност и за разпределяне на благата от тази престъпна дейност. И когато някой усети, че е излъган от партньора си по престъпната дейност, естествено, че личният конфликт става много сериозен и много силен. Разследването ще покаже точните детайли от всичко, което и вас ви интересува", каза вътрешният министър.  

Всяко посегателство подобно на кървавата баня в Разлог вреди на имиджа на страната, смята той: 

"Държавата трябва да мобилизира всички контролни органи и всички органи, които имат отношение както към данъчната система, както към митническата система, както към всичко, което позволява да се генерира финансов ресурс от престъпна дейност, което ги прави много по-безстрашни и по-арогантни в начина за разчистване на междуличностни отношения".

Министърът похвали и бургаските полицаи за разкриването на вчерашното наркоубийство. Борбата с наркоразпространителите ще е акцент при започването на учебната година. Около училищата ще има засилено полицейско присъствие. Трябва да се подобри работата на районните инспектори и кварталните.

"Връщайки се годините назад, когато бях момче, когато палувахме в кварталите, всеки от нас на възраст 16-18 години познаваше кварталния. Днес обаче тази ситуация не е така и за мен е важно да бъдем максимално отворени, те да бъдат сред хората, да се движат и да могат да имат тази комуникация, която обществото очаква", заяви Цветанов. 

Окръжната прокуратура в Благоевград ще внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на арменеца Рудик Казарян. Той е обвинен в подбудителство за бомбения атенат в Разлог. Другите трима арменски граждани, които бяха задържани от криминалистите заедно с Рудик Казарян, са освободени от ареста тази сутрин.
  

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето