Не горях от желание да стана независим депутат, но така се стекоха обстоятелствата и решението, което взех, беше подкрепено от националното ръководство на "Обединените земеделци" и всъщност нямаше какво друго да направя. Това каза Венцислав Върбанов, независим депутат, в предаването "Тази сутрин" във връзка с взетото от него решение да напусне "Синята коалиция".

"Нямаше как да остана и да продължа да работя с хора, които когато са срещу мен, говорят едно, а зад гърба ми правят друго". По думите му причините за това да напусне сините са комплексни. Той изрази мнение, че няма никаква логика хора, които са силни в един район и които са познати много добре в районите, откъдето са и там, където са работили, да бъдат препращани на места, в които не са ходили дори на екскурзия.

Върбанов подчерта също така, че: "Ако имаше наши министри в това правителство, поведението ни сега щеше да бъде едно, но сега то е друго. По време на цялата предизборната кампания, по време на воденето на преговорите за съставяне на "Синята коалиция", на нас, земеделците, ни се наложи да преглътнем много унижения, само и само да не развалим добрата идея, но преговори почти нямаше", посочи той. Венцислав Върбанов изрази мнение, че в момента нито една политическа сила или гражданска структура няма интерес от дестабилизация на страната.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето