Собственикът на ваканционно селище Русалка Николай Банев отрече да се искат 50 лева на всички, които се къпят на плажа, без значение дали ползват или не допълнителни услуги на селището. Вчера в bTV Новините ви показахме точно обратното.

На Русалка КПП няма, а бариерите са заменени със синджир, който се пуска само срещу 6 лева такса за паркинг. Вариантите за желаещите да стигнат до плажа са два - или плащаш, или оставяш колата си в близкото село и вървиш поне три километра до плажа.

Служителка, който събира парите обясни, че така й е наредено от шефовете - г-н Банев и г-жа Банева. "По принцип цялата местност Русалка е на г-н Банев. И плажовете са на него", каза още тя.

По закон обаче плажовете са държавна собственост. И ако за да стигнеш до този плаж трябва да платиш само 6 лева за паркинг, то достъпът до другия плаж - пред ваканционното селище излиза доста по-солено - 50 лева за цял ден и само 25 след 14 ч. следобед.

В студиото на предаването "Тази Сутрин” Николай Банев отправи и обвинения срещу кмета на Каварна Цонко Цонев, наричайки го лъжец.

"Единствената света вода ненапита стои пред вас в студиото” – така Цонев коментира по телефона обвиненията на Банев. „За мен там е абсолютен тюрлюгювеч и трябва да ви кажа, че тази земя и към момента се води горски фонд и земеделска земя, т.е. този господин няма никакъв документ за сградите, които са на земята му. Беше поставил бариера, без да има разрешение за това”, допълни кметът на Каварна.       

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!