Делегация на Министерството на културата, водена от заместник-министъра на културата Тодор Чобанов, е в Москва за официалното откриване на изложбата "Икони от България 13-19 в.".

Началото е в 16:00 ч. в Държавния исторически музей в Москва. По-рано същия ден делегацията ще присъства и на откриването на националния щанд на България на ХХІІ Московски международен панаир на книгата. Двете събития са част от проявите, свързани с Годината на България в Русия - 2009.

Експозицията "Икони от България 13-19 в." е под патронажа на Министерството на културата на България и Министерството на културата на Русия.

В изложбата са включени 56 икони от периода 13-19 век и плащеница от Бачковския манастир, които са сред най-представителните произведения на църковното изкуство в България. Организатори са Националният исторически музей и Националният църковен историко-археологически музей.

Годината на България в Русия продължава през септември с пътуващ фестивал на българската култура по река Волга, който ще премине през 12 града и ще завърши на 21 септември със заключителен концерт в Голямата зала на администрацията на президента на Руската федерация.

В програмата на Годината на България в Русия през септември са включени още Дни на българската литература в руската столица, гостуване на Централната библиотека на БАН с представяне на научно-изследователския проект "Руската диаспора в България 1878-2008", панорама на български филми, гастрол на театралната работилница "Сфумато".


Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo