Трима души са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. В страната са станали 25 тежки пътни произшествия. Ранени са 28 души, като за живота на трима от тях има опасност. В София са регистрирани 36 леки и две тежки катастрофи, при които са пострадали двама.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри участъци има в Северозападна България вследствие на краткотрайни валежи. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Затворени все още остават проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлинският за товарни автомобили. Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Бургас – Слънчев бряг.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя.
От 7 август движението по посока София – Кулата при разклон Кулата се пренасочва през село Драгичево – Перник – Радомир – Долна Диканя.

До 15 септември 2010 година за времето от 6 до 22 часа е въведена забрана за движение на МПС с обща маса над 3,5 тона в участъка Сливен– Нова Загора – Стара Загора.

От 6 август до 30 август се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, включително селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-ви клас, както и по всички автомагистрали в страната за интервала от 15 часа до 20 часа в дните събота и неделя.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Карлово – Пловдив, Симеоновград – Харманли, София-Бургас на границата на Старозагорска област и град Сливен и АМ „Марица” между 74-и и 89-и километър и 106-и до 111-и километър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!