Дните преди Великден са особено натоварени за производителите на шоколад в Белгия. За един от тях тази година празникът е по-специален, защото приготвя своите изделия не къде да е, а в кухнята на Наполеон Бонапарт.

Бонапарт купил замъка в Антверпен, тъй като разположението на града било стратегическо за нападението, което подготвял срещу Великобритания. Сградата датира от 18-ти век е съвсем наскоро бе реконструирана. Редица стари предмети обаче са запазени, в това число готварската печка.

Вдъхновението, съчетано с умение, дава изключителен резултат. Производителят Доминик Персоон е създал истински шедьоври от шоколад. Връзката между Наполеон и шоколада не е случайна. Известно е, че френският император вярвал в свойствата на шоколада като неповторим източник на енергия и винаги носел у себе си шоколад, когато влизал в сражение. Хитът във великденската серия на Персоон е шоколадово яйце, върху което по желание на клиента се гравира името на негов любим човек.