В Софийската градска художествена галерия можете да видите груповата изложба More or Less до 18 юни. Тя е основното от събитията на тазгодишното издания на Sofia Design Week.

Общото между участниците в изложбата е, че те подхождат с хумор към съвременния дизайн и поставят под въпрос неговата стойност.

Впечатляващи са нетрадиционните дизайн решения на холандеца Хелмут Шмиц като например изкуственото цвете, което рони цветя и ризата с перфектно нарисувани с химикалка райета. Неговият проект "Флама" при който той пали огън единствено с помощта на артикули, купени от IKEA е опит да постави въпроси във време на криза.

"Една от идеите зад този проект е да се запиташ от какво всъщност имаш нужда и какво ти трябва в този живот, и дали няма твърде много дизайн около нас. Аз си спомних за хората по време на война, които палят собствените си мебели за да се стоплят или да си сготвят нещо. Тогава храната идва на първо място и е много по-основна нужда. Така, че когато говорим за криза, аз се опитвам да се връщам към важните неща в живота", каза Шмиц.