С изложба живопис "Пътят" на Миряна Савова тази вечер започват Европейските дни на наследството – 2009 у нас. Изложбата ще бъде открита в галерия "Средец" на Министерството на културата от заместник-министъра на културата Димитър Дерелиев. Очаква се да присъстват посланикът на Испания Хорхе Фуентес и други дипломати от посолството, както и представители на дипломатически мисии в България.

Организатори на експозицията са Министерството на културата и посолството на Испания у нас. Поводът за изложбата е пътуване през 2008 г. на художничката по известния повече от 10 века поклоннически маршрут "Камино де Сантяго".

Европейските дни на наследството - 2009, се организират за 11 пореден път през септември и октомври. Те са съвместна инициатива на Съвета на Европа и Европейската комисия. Европейските дни на наследството дават възможност на жителите на нашия континент по едно и също време да споделят своята загриженост за опазването и популяризирането на националното им наследство като част от общото европейско наследство, посочват от културното министерство.

Всяка година се избира регион, в който протичат откриването, провеждането на Националното ателие и други прояви в инициативата. Тази година за град домакин е избран Свищов.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето