Огнената стихия в Калифорния взе първите си жертви. Двама пожарникари загинаха в борба с огъня.

Десетки хиляди бяха евакуирани, след като над 10 хиляди къщи бяха засегнати от пожара.

Двамата пожарникари се опитвали да достигнат до труднопроходим участък, когато пожарната кола се преобърнала.

"Двама от пожарникарите ни са били в камиона, който е лежал на една страна. И двамата са били смъртно ранени при инцидента", каза Майк Браянт - зам. дир. "Пожарна служба" - Лос Анджелис.

Междувременно, огънят продължава да поглъща безпощадно хиляди декари гора в района на Лос Анджелис и околните селища. Стихията застрашава над 10 хиляди къщи и 2 хиляди и 500 други сгради.

Губернаторът на Калифорния Арнолд Шварценегер пристигна на мястото, за да контролира действията на противопожарните екипи. Местните жители посрещнаха с оживление губернатора, с надеждата, че само супер екшън-герой, като него може да измъкне Лос Анджелис от пламъците.

"Пожарите все още са извън контрола ни. Работим с всички усилия да ограничим разпространението на огъня и непрекъснато подсигуряваме нови ресурси за борба със стихията", заяви Шварценегер.

Губернаторът призова местните жители да спазват евакуационните планове, за да няма други човешки жертви. Прогнозите са за горещо и сухо време през идните дни, което допълнително затруднява огнеборците

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето