Над 55 хиляди души присъстваха на концерта на Мадона на стадион "Васил Левски". Двучасовото шоу на кралицата на поп-музиката с право бе определено за музикалното събитие на годината в България.

Най-голямата сцена пристигала в България, най-много публика събирана на подобно събитие, най-доброто шоу виждано от българските фенове, представено от най-голямата звезда на поп-музиката. Така накратко може да се опише случилото се на Националния стадион снощи.

Дългоочакваното събитие събра почитателите на Мадона часове преди отварянето на входовете към стадиона. Повече от 450 охранители се грижеха за сигурността, Червения кръст и лекарски екипи бяха готови в случай на нужда да действат. От страна на Мадона - 250 души екип, 28 музиканти на сцената и танцьори. Равносметката - незабравим спомен и сбъдната мечта за феновете на кралицата на поп-музиката.

Въпреки струпването на хиляди фенове, концертът снощи се размина без инциденти. След полунощ улиците около стадион "Васил Левски" се изпълниха с превъзбудени и екзалтирани почитатели на Мадона.

Много от тях споделиха, че преживяното е било сбъдната мечта:

"Беше номер едно. Тя е най-добрата и прави най-голямото шоу на света".

"Много сме въодушевени, очаровани, грандиозен купон, грандиозно шоу. Номер едно - Мадона!".

"Невероятен, такова изживяване, нямам думи".

"Просто най-голямата, най-голямата за България". 

Имаше, разбира се, и разочаровани:

"Честно казано си пя фалшиво. Това е. Наистина пя фалшиво".

Секунди след края на шоуто, Мадона се отправи към летище София и отпътува към Израел. Изпълнителката всъщност е първият човек, който си тръгна от концерта снощи. Малко след това започна и демонтажът на сцената.

Повече от 200 души са започнали да прибират техниката за шоуто минути след полунощ. До 6 часа тази сутрин цялата техника бе изнесена от стадиона и натоварена на самолети, за да продължи към Тел Авив, където ще са следващите концерти на певицата.

Около обяд на стадион "Васил Левски" продължаваше почистването на терена и демонтирането на сцената, което се очаква да приключи тази вечер. Мегапродукцията пристигна у нас с 68 товарни камиона. Днес беше почистено и пространството около стадиона, което преди шоуто беше изпълнено с отпадъци.

Димитър Ковачев – Фънки коментира концерта на певицата в София.

- Безспорно снощният концерт е най-голямото музикално събитие в България до момента. Как се организира подобно събитие, предполага се, че изисква много сериозна логистика.

- Трудно и много неприятно, особено в тези географски ширини е много трудно. Благодарение на опита, който имаме, все пак имам зад гърба си над 600 концерта, справихме се и съм безкрайно горд. Такава лъжица като Мадона не всеки може да преглътне.  

- Мадона е звезда от световна величина! След този концерт можем ли да очакваме в близко бъдеще у нас да дойдат и групи като Ей Си Ди Си, Ролинг Стоунс, Ю Ту?

- Това е едно от най-важните неща, които донесе това събитие. Наистина показахме, че можем да се справим със звезда от такъв ранг. Това ни развързва ръцете да можем и ние да поглеждаме с високо вдигнато чело към такива звезди.

- Форумите са пълни с крайни коментари и оценки по отношение на гласовите способности на звездата. Имаше ли плейбек по време на концерта? Според вас какво видяхме снощи - перфектно денс шоу или концерт?

- Нещата не трябва да се делят, това е доста отживяло мислене. Тези неща вървят заедно. За плейбек не може да става и дума. Плейбек се пуска само в България. Всичко беше на живо. Това, че на места гласът й пада - това е нормално. Тя е на турне. Освен това който иска да я чува идеално, да си купи компакт диска й и да я чуе. Самият Мик Джагър е казал, че като идвате на концерти, идвате да ни гледате, не да ни чувате.  

- И все пак на какво се дължи успехът на Мадона, според вас?

- Това е мега събитие, което се случи в България и аз съм много радостен. Всичко това, което видяха хората се дължи най-вече на големия професионализъм, който има тя и екипите, които са с нея. Това е жена, която е изпълнена с енергия. Аз толкова енергична жена не съм виждал. Тя пристигна в 3:30 ч., врътна два часа саундчек и не спря да циркулира наоколо. А вечерта, както всички видяха, тя беше абсолютно на ниво.   

- Пред колко голяма публика пя Мадона? Говори се за повече от 55 000 души?

- Около 60 000 души имаше на стадиона. Целият стадион беше пълен, не съм го виждал никога толкова пълен през живота си. Публиката беше заредена с много положително настроение и стана страхотен концерт. 
- Вашето обяснение за организацията на концерта. Много от хората, не можаха да заемат местата си по трибуните, въпреки че са платили за по-скъпи билети. Защо стана така?

- Чухме за такова нещо, проверихме го веднага с Амебата. Оказа се, че редовете не излизат с един. Грешка просто при преброяването, но на хората им беше намерено подходящо място, което да отговаря на цената, която те са платили. Безкрайно сме благодарни на екипа на господин Димов, хората направиха всичко възможно всичко да мине както трябва. Безкрайно се извинявам на тези хора, при които се е получило това, но за в бъдеще подобен провал няма да има.  
 


Над 60 хил. души на концерта на Мадона в София

Доживяхме концерт на Мадона на живо


Феновете вече чакат Мадона пред стадиона


Мадона пее на най-голямата сцена, виждана някога у нас

450 охранители ще пазят концерта на Мадона в София

Въвеждат промени в движението заради концерта на Мадона

Стани Мадона в "Аз, репортерът", спечели награда

Мадона пристига с 68 товарни камиона

Кипи трескава подготовка за концерта на Мадона

Феновете на Мадона у нас с официално обръщение към звездата

Пловдивски свещеници се обявиха против концерта на Мадона