Снощи на булевард "Гоце Делчев" в джипа си с автомат беше застрелян 44-годишният  Румен Яневски. Събраните по време на първия оглед гилзи бяха най-малко 30.

Вторият оглед днес показа, че по джипа са изстреляни два пълнителя. Според съдебния лекар, смъртоносните изстрели са най-малко 7 в областта на сърцето и корема.

От стрелбата са счупени и прозорците на първия етаж на близкия блок. Яневски е излизал с приятелката си от близката пицария. Според основната версия, той се е качил в джипа, когато рязко е спрял автомобил и са се чули изтрелите. След това колата е продължила към близкия светофар. От столичната полиция уточниха, че автомобилът, от който са произведени изстрелите, е намерен подпален в квартал "Бъкстон".

Яневски е непознат на МВР, но е съден за нелегален хазартен бизнес през 1988 година. Според справките на полицията, двамата с приятелката си са имали обща стопанска фирма.

Няколко часа по-късно в квартал "Красно село" от упор с 4 куршума бе застрелян и сириецът Омар Нану.

Следите от кръв показват, че сириецът се е опитвал да се добере до асаньора, за да се качи на третия етаж, където е жилището му. полицаите по време на огледите са мерили и разстоянието между отделните следи.

Съседи са чули силен удар по асаньора.

"Малкият ми син погледна през шпионката и видя, че лежи човек. И след това вече се обадих на домоуправителя", разказва съседка.

Според МВР, сириецът се е занимавал с ресторанта "Цигански табор". Екипът на Би Ти Ви установи, че в заведението не е влизал клиент поне от година и половина. Съседи твърдят, че в началото "Цигански табор" е бил държан от араби.
Ману е бил осъден в началото на седмицата да заплати глоба от 11 хиляди лева на читалището в Княжево, от което е наел сградата и не е плащал наемите.

Има връзка между двете убийства, станали през изминалата нощ в София, заяви във Варна главният секретар на МВР генерал  Бойко Борисов. Извършителите все още не са заловени. Бойко Борисов съобщи, че и двамата убити са свързани с наркобизнеса.