Над цялата страна вали сняг. Пътищата в планинските райони са заледени и заснежени, съобщават от КАТ.

София е проходима при зимни условия. От сутринта в столицата са станали 73 леки пътнотранспортни произшествия. При по-тежка катастрофа на околовръстния път до "Шел" - Бояна е била ранена една пътничка.

Трима са ранените при челен удар на два автомобила близо до Стара Загора.

Пътната обстановка е усложнена. Особено в Софийско, Сливенско, Родопите и южната част на Бургаска област.

По всички пътища е желателно леките автомобили да ползват вериги и да не се движат камиони с ремаркета и полуремаркета.  Затруднено е движението през прохода Петрохан, в района на Гълъбец, Ихтиман, Самоков, Боровец, Правец и Костенец. Временно са затворени пътищата Котел - Кипилово, заради закъсали тирове без вериги и Бургас - Малко Търново през Звездец.

Заради катастрофа при, която има трима ранени е затворен пътят Стара Загора-Нова Загора, проходимо е отклонението през Раднево. Затворен е пътят Царево-Малко Търново, както и пътят Царево-Синеморец, който е залят от река Велека.

Двадесет и едно пътно-транспортни произшествия са станали до този момент по информация на КАТ-Варна.

Четвърти ден продължава бедственото положение в община Венец, Шуменско. В цялата община работи само една машина, която разчиства пътищата. Непроходими са пътищата между селата Буйновица и Габрица.

Пътната полиция препоръчва да не се предприемат пътувания във вечерните часове, а ако се тръгне на път, задължително да се поставят вериги.

Спазването на дистанция,  както и ниската скорост гарантират на шофьорите безаварийно пътуване информират от КАТ.