Постановление за изпълнение на държавния бюджет за 2003 година ще одобри на днешното си заседание правителството. Това, че досега то не беше прието, забавяше постановлението за увеличение с 3,5 на сто на заплатите на работещите в бюджетната сфера.

Постановлението за увеличение на заплатите вече е готово и в момента тече процедурата по неговото съгласуване, съобщи пресцентърът на Министерството на финансите. Оттам предположиха, че то ще бъде внесено в Министерския съвет вероятно в началото на февруари, но ще влезе в сила със задна дата от първи януари. Така работещите в бюджетната сфера ще получат увеличението си заедно със съответната заплата за месеца или в края на февруари или в началото на март. Нов момент в постановлението за изпълнението на държавния бюджет за 2003 г. е, че с него се конкретизират стойностните и показателите на общините за делегираните им от държавата дейности. Регламентира се и финансирането на държавните дейности.
Конкретните стойности от постановлението за изпълнението на държавния бюджет за 2003 г. не се посочват в информацията на правителствената информационна служба. Оттам уточниха, че те ще бъдат огласени, след като бъдат приети.