Силно земетресение разтърси Мексико. Най-малко 23-ма души са загинали в щатите Колима и Халиско. Трусът предизвика паника в цялата страна и хиляди хора излязоха по улиците на големите градове. Властите обявиха извънредно положение в пострадалите райони.

Според Националната сеизмологична служба магнитудът е бил 7.6 по скалата на Рихтер, а епицентърът на около 500 километра от столицата Мексико сити. В обширни райони, включително столицата, електрозахранването било прекъснато. Телефонните комуникации в щата Колима били невъзможни няколко часа след земетресението. Разрушени са много сгради и жилищни постройки, доста хора били блокирани в асансьорите. Трусът продължил 10 секунди в района на епицентъра и близо минута в Мексико Сити.
Президентът Висенте Фокс нареди да бъде направена оценка на щетите. Лодки на бреговата охрана оглеждат местата с най-големи поражения около пристанищата в Мансанильо и Колима. В главния град на щата Гуадалахара десетки жители са потърсили медицинска помощ, заради стреса. Много хора са се втурнали в паника по улиците, уплашени от евентуално повторение на катастрофалното земетресение през 1985-та година, което отне живота на 20 хиляди души.

Земетресението е регистрирано около 4 часа българско време. До момента в българската дипломатическа мисия в Мексико не са постъпили сигнали за пострадали или изчезнали наши сънародници. Няма информация и за материални щети на българска собственост.