
Въпреки кризата, посещаването на заведения не е спряло и няма намерение да спира. Това разкриват данните от специално социологическо проучване на Галъп Интернешънъл по поръчка на вестник "Класа".
Значителна част от българите продължават да ходят по заведения, ако не всеки ден, то поне няколко пъти в месеца. Особено сега, в летния сезон.
67% от българите посещават редовно кафене и сладкарница, над 1/3 редовно хапват и пийват в по-обикновен ресторант или кръчма.
Ходещите на заведение, които са предимно хора до 40 години, все пак твърдят, че е добре да се ограничат харчовете за кръчми и клубове, поради икономическата криза. Но изобщо не са категорични, че те самите ще го направят.
Подробности четете в утрешния брой на вестник "Класа".