Да направиш палачинки изглежда рентабилно, лесно и винаги вкусно. Всеки майстор-готвач обаче има своите тънкости.

"За да можем да използваме тефлонов тиган без да го мажем с масло - маслото се слага вътре в сместа", разказа майстор-готвача Ради Стамболов.

Дори за да направите такива палачинки, които съдържат само три основни продукти, към днешна дата са ви необходими 2 пъти повече средства, което поставя ниската себестойност на домашната закуска под въпрос. Цената скача още, ако ги хапвате с шоколад, при който увеличението е близо 100%.

"Примерно ако една палачинка вкъщи ти е излизала 30 стотинки, сега ще ти излезе 50 стотинки, като 60% се е вдигнала себестойността", смята Ради Стамболов.

Все по-горчиво към днешна дата е и сутрешното кафе и то не защото хората пестят от поскъпналата захар, а защото цената на ароматната напитка също е скочила двойно.
Извън домашните условия- при професионалните сладкари  по-високите цени вече са оставили своя отпечатък. Някои са фалирали, други са свалили качеството, а трети работят  само по поръчка.