От днес съпругът на една от задържаните български сестри в Либия - доктор Емил Узунов, е започнал гладна стачка. Представители на посолството и либийският адвокат Осман Бизанти са посетили вилата, в която са настанени обвиняемите. Пред тях шестимата заявили, че доктор Узунов "не говори, нито предприема действия от тяхно име". Шестимата се опасяват, че гладната стачка ще доведе единствено до спекулации, посочват във факс до медиите от външно министерство.

По време на срещата с Бизанти нашите сънародници са помолили да бъде разпространено до българските медии, че не възнамеряват да се отказват от услугите му, нито от съдействиета на адвокат Ялнъзов.

Шестимата подчертали, че контактуват с адвокатите си, уведомяват ги за всяко свое желание и дискутират с тях делото по същество.

Публикуваните в българската преса съобщения за влошаване на отношенията между обвиняеми и адвокати, шестимата са определили като спекулации, които създават допълнителни усложнения в изключително напрегнатата ситуация, посочва външно министерство. Междувременно депутатът от "Коалиция за България" Евгени Кирилов съобщи, че Комисията по външна политика, ще поиска от външния министър Соломон Паси равносметка на целия процес. Според депутата има разнобой в нашата дипломация по въпроса, как да се действа.