Независимият депутат Осман Октай заяви пред медиите, че разполага с документи за финансови нарушения на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Октай поиска да бъде създадена комисия, която да разследва как се финансира Движението. Според депутата Ахмед Доган има вина за възродителния процес.

Според Осман Октай лидерът на ДПС Ахмед Доган разпореждал на своя електорат и на кметовете от ДПС в кои банки да влагат средствата си и в кои застрахователни компании да застраховат имуществото си. Според Октай в ДПС цари страх и корупция и много от българските турци са загубили парите си в "Агробизнесбанк", заради Доган.

"Ахмед наложи искане пред всички структури нашите избиратели да правят влоговете си в тази банка", каза днес Осман Октай.

Изоюваната от ДПС власт в коалиционното управление на страната обслужва единствено и само председателя на ДПС Ахмед Доган, неговото най-близко обкръжение, техните семейства и близки, икономически групировки и съмнителни лица.

Октай твърди, че Доган е свързан с възродителния процес и жертвите в него.

"През м.май, 89-та година, в Североизточна България започнаха протестни действия, гладни стачки, митинги против възродителния процес.Имаше и жертви. Заявявате, че сте ги ръководил от затвора. Г-н Доган, бихте ли посочили имената на поне двама-трима от организаторите на тези събития и къде са те сега?", независимият депутат попита публично лидера на ДПС.  

Осман Октай заяви, че създава фракция - Демократично крило в ДПС, в което ще се обединят всички изгонени от Доган членове на Движението, а те, според Октай, са над 2000 души. Ахмед Доган не беше открит за коментар.