Софийският районен съд постанови майката на Мануела Горсова - Дияна да бъде доведена принудително в съдебната зала, за да даде показания по делото срещу съпруга си Красимир Горсов.

Бащата на Мануела, която пострада при катастрофата с Максим Стависки, е обвинен за злоупотреба с доверие. Разследване на bTV разкри, че Горсов е проиграл на хазарт близо 133 хиляди лева от парите, дарени за лечението на дъщеря му.

Съдът реши майката на Мануела Горсова - Дияна, да бъде доведена принудително заради няколко поредни неявявания в съдебната зала. Наблюдаващият прокурор поиска Дияна Горсова да бъде заличена като свидетел, но защитата настоя да бъде изслушана, защото само тя знаела колко пари е изпратил в Израел Красимир Горсов.

Самият той поиска майката на детето му да бъде заличена като свидетел, защото грижите за пострадалата Мануела били твърде специфични и никой друг не можел да ги поеме. Съдът реши Горсова да си избере сама медицинско лице, което да се грижи за Мануела срещу необходимото заплащане.

Въпреки съдебното решение, Дияна Горсова каза за bTV, че няма да го уважи и да даде свидетелските си показания по делото.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето