"ДАНС е един от големите провали на Станишев. Държавна агенция за национална сигурност беше създадена, за решаване на междупартийни проблеми в БСП и може би вътре в самата коалиция. Вместо да разкрива престъпленията по високите етажи на властта, ДАНС ги прикриваше", каза в предаването "Тази сутрин" ген. Атанас Атанасов.

За да обоснове това си твърдение Атанасов даде пример с пътния фонд, "където имаше категорични данни, установени от парламентарната комисия за борба с корупцията в 40-тото Народно събрание. Тези данни не бяха поети и не бяха разследвани от ДАНС". 


"Новото ръководство на МВР да не се впуска в големи структурни промени. Там са нужни кадрови промени, защото бяха издигани удобни хора", каза още Атанасов. Според него би следвало да се издигне ролята на ГДБОП.
    
Мнението на Ваньо Танов е, че когато тази служба работи добре, и прокуратурата работи добре. Не са водени разговори с мен за тази служба, пък и е рано за това, добави той.
    
Според двамата експерти би трябвало висшите постове в МВР да подадат оставка, за да дадат възможност на новото ръководство да формира работещ екип.  

Повече за изборите вж. на Izbori.btv.bg