Поредната кампания за безплатни стоматологични прегледи и консултации за хората, които искат да избелят зъбите си започна днес. Инициативата ще продължи един месец. Подробностите разказа Станислава Младенова.

Добрата новина е, че обръщаме повече внимание на зъбите си. Към грижите, които полага за хубава усмивка, българинът все по-често прибягва към избелващи процедури.

"Основно това са по-младите пациенти. От една година и повече 20-30% от пациентите ни се избелват. Повечето искат да се избелят, но ги притеснява цената", казва д-р Георги Димитров, стоматолог.

"Това е първото нещо, което виждаме, когато говорим с някого. Второто нещо, което виждаме след очите, е усмивката. Това е естетичният триъгълник - по принцип бялото на очите отговаря на цвета на зъбите", обяснява друг стоматолог - д-р Теодора Недялкова.

Според някои стоматолози избелването на зъбите има и негативни страни. То е козметична процедура, която изисква поддържане и грижи.

"Нещото, което най-много притеснява, това е чувствителността на зъбите, която при различните пациенти се проявява до различна степен. Зависи и от емайла на пациента, от това до колко са му били чувствителни зъбите преди това", заявява д-р Мария Станчева.

Преди да направим усмивката си по-бяла трябва да сме сигурни, че зъбната ни кухина е в изрядно здраве.

Ако все пак сте решили да избелите зъбите си, трябва да знаете, че след процедурата е препоръчително да забравите за кафето, цигарите и червеното вино.

Цената на услугата е от 50 до 700 лева и зависи от метода за избелване. 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето