Снощи в късната емисия на bTV Новините ви разказахме за случай, при който на родилка е била отказана медицинска помощ от дежурен лекар в болницата "Св.Анна" във Варна. Няколко часа по-късно жената ражда в дома си с помощта на съпруга си. Оказва се, че и друго семейство от Варна е имало подобно премеждие. 

Всичко започва на 12 януари тази година. Късно вечерта водите на Теодора изтичат и тя и съпруга и отиват в родилното отделение на "Св. Анна". Там ги посреща д-р Колев.

"В момента, в който дойде, той не беше отворил вратата, а през едно малко прозорче ме погледна и каза - "каква си ти ма, ти имаш малък корем. Ти си в ранна бременност", започва разказа си Теодора. "След като видя колко съм разстроена каза - "добре, хайде ела, ще те видя на видеозон колко е голямо бебето". И като ме видя каза - "да ,няма да има 2,500 кг" и ме изгони на практика."

Теодора е приета в АГ болница, където на следващия ден се ражда Иван. Той тежи цели 3 кг и 870 грама.

"Самото притеснение което продължи цяла вечер - нямах още болки и постоянно говорех на акушерките, че ще имам малко бебе, че то ще е в кувиоз и всички тези нерви, които изживях бяха заради този човек", допълва родилката.

Иван вече е на 6 месеца и неговите родители предпочитат да си спомнят само радостта от появята му на бял свят.

"След това, което гледах снощи по телевизията, вече съм почти убеден и сигурен, че трябва да си търсим правата, защото това не бива ба продължава да се случва в нашата държава и в нашия град", казва бащата Иван Желязков.

Днес от ръководството на болницата "Св. Анна" съобщиха, че ще коментират случая след като направят проверка.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето