Икономическата полиция във Варна е уличила лекар в изнудване. На 15 юли пенсионер с инициали П.П. е подал жалба в сектор "Икономическа полиция". Предишния ден човекът бил изпратен от личния си лекар с направление при кардиолога В.Щ. в ДКЦ-5. На пациента трябвало да се направи ехокардиографско изследване, за което медицинската сестра Н.П. му обяснила, че дължи 40 лева, защото не се заплаща от здравната каса.

Възрастният човек не разполагал с толкова пари в себе си и се уговорили да дойде след два дни. На излизане, обаче, П.П. се информирал от регистратурата, че ехокардиографията се поема от здравната каса за пациентите с направление, а за останалите струва 25 лева.

След два дни П.П. отново дошъл за преглед и преди да му бъде направено изследването, медицинската сестра му поискала 40 лева, за които не му издала никакъв документ, въпреки че я попитал изрично за какво са необходими.

При последвалия оглед, извършен от разследващ полицай, банкнотите са били намерени в бюро в кабинета на кардиолога. Започнало е досъдебно производство за изнудване.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето