Полицай от столичния СОТ към МВР се самоуби, след като простреля смъртоносно непълнолетната си приятелка. Инцидентът стана на столичната улица "Ами Буе". Трагедията се е разиграла около полунощ, съобщиха от полицията.

17-годишната Ана Коларова е живяла на петия етаж, а два етажа по нагоре живеят баба й и майка й. Около 23 часа снощи момичето се е прибрало у дома, но все още не може да се уточни дали е било само или с 30-годишния си приятел Николай Крумов. Според първоначалните показания на съседите, двамата не са живеели заедно и обикновено той е идвал на гости на девойката. До 11 часа днес не беше приключил вторият оглед на полицията. Все още не е дал показания и мъжът, повикал полицията и Бърза помощ. Ето какво разказва той:

Наемателката на момичето му се обадила по телефона. "Тя се опитала да се прибере, опитва се да отключи вратата и вижда двате тела. Обажда се на собственичката на апартамента и тя след това на мене", казва съседът.

След това той отишъл на мястото. "Обадих се на 112. И гледката беше ужасна. В коридора бяха легнали точно до външната врата. Той беше с униформа - това, което видях. Бяха проснати на земята."

От МВР все още не казват дали полицаят е стрелял със служебния си пистолет. Сигурно било само, че смъртта на момичето е настъпила веднага, след изстрел в главата. 

По-късно на местопрестъплението друг полицай от екипа за оглед се е прострелял в ръката при опит да изземе оръжието на престъплението. Раната на пострадалия е лека и няма опасност за живота му, уточниха от МВР

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето