Италианският полицай Луиджи Спакаротела бе осъден на шест години затвор за убийството на футболен фен. Служителят на реда бе признат за виновен за убийство по невнимание на 28-годишния привърженик на Лацио Габриеле Сандри. Запалянкото бе убит на 11 ноември 2007 година от полицая с куршум при сбиване между тифози на Лацио и Ювентус.

По време на делото полицаят заяви, че той не се е целел в Габриеле Сандри и призна грешката си. Обявяването на присъдата бе посрещната с обидни викове към съдиите "Копеле" и "Свиня", а стотици плачеха, предаде италианската информационна агенция "Аnsa".

"Това е срам за Италия. Срамувам се, че съм италианец, срамувал съм, че съм вярвал в правосъдието", каза Джорджо Сандри - баща на застреляния запалянко.

Полицаят Спакаротела, който не присъства на произнасянето на присъдата, е казал по телефона на своя адвокат: "Плача от радост. Винаги съм вярвал в правосъдието".

Привържениците на римския тим реагираха остро на решениетоna съда, след като очакваха по сурово наказание. Прокурорите искаха присъда от 14 години, която бе отхвърлена.