Един британски полицай беше убит, а други четирима бяха ранени по време на антитерористична операция в Манчестър. Това съобщи британската полиция. Униформените, придружени от служители на "Скотланд ярд", обискирали дома на трима мъже от северноафрикански произход.

Антитерористите били в апартамента от час, когато един от заподозрените успял да се измъкне и да вземе нож от кухнята, с който извършил нападението. Според някои, служителите на реда са допуснали фатална грешка, като не са поставили белезници на тримата араби. По-късно експерти обясниха този факт с юридическата специфика на свързваните с тях подозрения.
Би Би Си смята, че детективите не очаквали да открият на това място издирваните от тях предполагаеми терористи.

В акцията са участвали общо 24 полицаи. Тези, които задържали заподозрените, не носели оръжие. 40-годишният Стивън Оуки бил смъртоносно намушкан, когато се притекъл на помощ на колегите си. Той нямал дори бронежилетка. Оуки е дългогодишен полицейски служител и е баща на 3 деца.

Тримата араби бяха арестувани по силата на Закона за борба срещу тероризма. Антитерористичната бригада на лондонската полиция в последно време увеличи операциите си. В началото на седмицата бяха арестувани петима мъже и една жена в Борнемът, Южна Англия, с помощта на местната полиция. По-късно петимата мъже бяха освободени, но жената остава в ареста, тъй като е нарушила имигрантските закони.