Софийската окръжна прокуратура трябва да поиска днес постоянното задържане под стража на Красимир Димов и Владимир Николов, заловени за стрелбата край Своге. Двамата са разпитани пред съдия, като Николов направил самопризнания, че е стрелял.

Първоначално за случая бяха задържани четирима, но двама от тях - Георги Минев (37г.) и Иван Милев (32 г.), бяха пуснати заради липса на доказателства.

След като задържаните след престрелката край Своге заявили, че Минев и Милев са им съучастници, полицията направи редица претърсвания и ги задържа. Впоследствие обаче се оказва, че към този момент няма достатъчно доказателства за съучастието им.

В петък Албена Михайлова от гара Бов подава сигнал за грабеж в дома на мъжа, с когото живее на семейни начала. Тя обяснила, че две маскирани лица са проникнали през нощта в къщата, където по това време била заедно с домашната помощничка и малкото й дете.

Нападателите завързали жените, след което разбили касата на семейството и задигнали съдържанието й, както и други вещи. Те натоварили откраднатото в луксозен джип "Линкълн", също собственост на семейството, и напуснали къщата.

Автопатрул от РПУ Своге засякъл откраднатия джип на влизане в Своге и започнал преследването му. След предупреждение от страна на полицейските служители, двамата заподозрени са открили огън. При престрелката е тежко ранен полицай Любомир Митов, а колегата му Александър Димитров е успял да задържи нападателите с помощта на втори полицейски екип, който незабавно пристига на мястото на инцидента.

Простреляният Митов беше приет във Военно-медицинска академия (ВМА), където досега претърпя две операции. Състоянието му се стабилизира. Пациентът е изведен от шоковото състояние и вече е контактен и адекватен, с добри жизнени показатели, съобщиха от ВМА.

Митов няма белодробни усложнения вследствие на голямото количество прелята кръв, сърдечните функции са добри, бъбрекът работи добре. Лекуващите лекари се опасяват единствено от възникване на панкреатични усложнения, тъй като в областта на задстомашната жлеза пораженията са били най-тежки.

Както bTV ви разказа, пистолетът "Байкал", с който Димов и Николов са стреляли, е засякъл. Това може би е предотвратила и по-голяма трагедия.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето