Има хора, които твърдят, че могат да познаят характера на човек само по кръвната му група така, както астролозите гадаят по датата и часа на раждане.

Действително, изследователите в областта на кръвния анализ откриват интересни зависимости между кръвната група, към която даден човек принадлежи, и неговия характер, начин на хранене, интерес към спорта, дори отношение към секса.

Според една от теориите за тези взаимовръзки хората от кръвна група А са чувствителни, перфекционисти, но в същото време – свръхраздразнителни. Представителите на група B са веселяци, но ексцентрични и егоисти. Хората с нулева кръвна група са любопитни и щедри, но инати, а носителите на смесената АВ кръвна група – артистични, но прикрити и непредсказуеми.

Разбира се, не са малко и специалистите, които оборват опитите за подобни класификации като псевдонаучни и несериозни.

Любопитната тема обаче дава повод водещите на "Часът на мама" (Мama.btv.bg) Ива и Боги да поканят в студиото на предаването специалисти, с които да се опитат да разберат може ли теорията за кръвната група да бъде полезна, за да се храним и спортуваме подходящо и да се чувстваме жизнени и активни. На това е посветен "Часът на мама" в първия ден от месец юли.

Гости на усмихнатите водещи са холистичният лекар Тодор Господинов и диетологът Огнян Симеонов. Първият от тях разкрива каква е връзката между еволюционното възникване на кръвните групи и поносимостта (или непоносимостта) към определени храни, докато вторият акцентира върху зависимостта между емоционалното ни състояние и пълнеенето.

Италианският кулинар Лео Бианки и фолкпевиците Лияна и Ана Мария споделят откровено подробности за режимите си на хранене и спортуване, а известният фитнес инструктор Ангел Трендафилов-Ачо съветва кои са подходящите спортове за оптимален метаболизъм, в зависимост от кръвната група. Част от препоръките му можете да чуете в прикачения файл.

Още полезни съвети: Как да отбием кърмачето

Съветниците на "Часът на мама"

Обяви в "Часът на мама"

Снимки и бисери

Форумът