Депутатът Фидел Беев вече е в лечебницата на Централния софийски затвор, след като днес беше задържан по разпореждане на съда. Причината е, че той не се яви на делото срещу извършени длъжностни престъпления като кмет на Велинград. Беев беше намерен от полицията във Военномедицинска академия и транспортиран в болницата на затвора.

Съдът се ядоса от постоянното боледуване на Фидел Беев и адвокатът му и след като той не се яви на дело, реши да го вкара в ареста. Въпреки обяснението на адвоката, че Беев е приет във Военна болница, съдебният експерт, който трябваше да провери какво е състоянието му, не го откри там.

Така днес започна издирването на Беев от полицията. Оказа се, че ден преди делото Беев е приет за лечение във Военна болница със симптоми на стягане в гърдите и изпотяване. В спешното отделение приемат Беев около 16 часа, обясни шефът на клиниката, доцент Явор Йонов.

"Напрегнат. Много напрегнат. И човек трябва да мисли за инфаркт дори или някаква исхимична болест".

Диагнозата е по-лека - "нестабилна стенокардия" с високо кръвно и захар, което налага да остане в болницата.

"По-добре да вземем мерки като за наистина болен, даже да симулира, даже да решим, че симулира и той да получи инфаркт", смята доц. Явор Йонов.

След преглед днес, комисия от ВМА констатира, че за живота на Беев опасност няма.

"Някои като влязат в съдебната зала и се притесняват и бързо, бързо се разболяват", смята Роман Василев.  

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето