Съдът уважи искането на прокуратурата Фидел Беев да бъде задържан в ареста. Така мярката за неотклонение на Беев бе променена от парична гаранция в размер на 1000 лева на "задържане под стража".
    
Искането бе направено от заместник-градския прокурор Роман Василев по делото срещу Беев. Той е подсъдим за престъпление по служба. Обвинението срещу него е заради доставка на горива през март 2005 г. Депутатът е обвинен в неправомерно сключване на договор като кмет на Велинград за доставка на горива и смазочни материали за общински детски градини в нарушение на закона.

Прокуратурата твърди, че са нанесени щети за около 16 000 лева. Договорът е сключен с неговата лична фирма СД "Братя Бееви".
 
Днес е поредното заседание, в което делото не върви. На 18 юни причина за отлагането стана фактът, че защитникът на Беев - Пламен Ялнъзов беше постъпил инцидентно във ВМА.

Днес стана ясно, че самият Беев е на лечение в същата болница. Роман Василев заяви, че експертите, които трябвало да прегледат Беев за да установят здравословното му състояние не са успели да го намерят. Очаква се съдът да се произнесе по искането за задържането на Беев след започналото съвещание.

След решението на съда адвокатът на Беев отказа да коментира. Заяви само, че ще го обжалва.

За БТА Роман Василев заяви, че Беев трябва да бъде задържан днес, ако бъде намерен, независимо дали решението на съда ще бъде обжалвано пред САС. Следващото заседание е на 13 юли.
 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето