Британският актьор Бен Кингсли, който през 1983 г. Бе отличен с "Оскар" за изпълнението на главната роля във филма "Ганди", получи звезда на прочутата Холивудска алея на славата, съобщи Франс прес.

"Никога не съм си представял, че това може един ден да се случи," заяви 66-годишният Кингсли. "Затова сега съм много щастлив", допълни той. Неговата звезда е 2410-ата на Холивудската алея на славата.

Кингсли, който е бил номиниран 4 пъти за награди "Оскар", бе приветстван от стотина минувачи на церемонията. Той бе обграден от съпругата си, сина си и актьора Брус Уилис.

Бен изпълнява ролята на Низам във филма "Принцът на Персия", който е адаптиран по видеоигра и днес излиза по екраните в Северна Америка.

Бен Кингсли, чието истинско име е Кришна Банджи, е роден в Скарбъро, Великобритания. Майка му е британка, а баща му е с индийски произход. Той дебютира като актьор в театъра в Лондон през 1966 г. След това приема псевдонима Бен Кингсли и се присъединява към трупата на Кралския Шекспиров театър. Кариерата си в киното започва през 1972 г. Едно десетилетие по-късно превъплъщението му в ролята на Ганди в едноименния филм на Ричард Атънбъро го прави известен в целия свят.