Президентът на Република България Георги Първанов награди с държавни отличия седем български спортисти. На церемонията присъства и председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева.

С медал "За заслуга" за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта бяха отличени състезателят и треньор по борба Димитър Добрев.   

С орден "Стара планина" - първа степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта бяха наградени олимпийският шампион и треньор по вдигане на тежести Норайр Нурикян, бившият състезател по ски алпийски дисциплини Петър Попангелов, олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова и нейният треньор Свилен Нейков, както и един от най-изявените български състезатели по борба - класически стил Александър Томов.

Орден "Стара планина" - втора степен, за изключителен принос за развитието на физическото възпитание и спорта и по повод 50-та му годишнина получи олимпийският шампион и треньор по вдигане на тежести Янко Русев.