Според премиера Сергей Станишев управлението на неговия кабинет е било успешно и от всички данни личи, че правителството е водило добра икономическа политика.

Кабинетът представи своя отчет за мандата.

Кабинетът на тройната коалиция е третото демократично правителство, което изкарва пълен мандат, и на финала се похвали с три успеха.

"Аз се гордея , че това правителство намери точния баланс между финансовата стабилност на страната, облекчаване на данъчното бреме, при това видимо - и за гражданите, и за бизнеса и изпълнението на поетите социални ангажименти", заяви Станишев.

Икономическия вицепремиер Калфин докладва, че икономиката се развива най-добре от последните 20 години.

Правителството е намалило безработица, възкресило земеделието и увеличило средните заплати и пенсии. За тези 4 години брутният вътрешен продукт е нараснал със 70 на сто.

На започналата и у нас рецесия се гледа откъм добрата страна. Изтъква се, че тя е под средната за Европа.

"Действително успяваме да ограничим максимално ефекта на икономическата криза", коментира Калфин.
Въпреки, че според скорошен доклад полицията не регистрира 5 от всеки 6 престъпления, правителството се похвали именно с добрата статистика за намаляване на престъпността.

В отчета не се споменават изгубените евросредства и причините за тях.
"Тази кризисна ситуация, свързана със санкции по предприсъединителните програми беше овладяна и преодоляна", обясни министърът по еврофондовете Меглена Плугчиева.

В борбата с корупцията ефектите не идват незабавно, обясни Станишев.
" И аз лично и правителството сме показали абсолютна нетърпимост към дори и намеци и съмнения за корупция", каза още той.

"Никое правителството не е свършило на 100 процента своята работа и ако счита така - това винаги е много жалко, напротив всички тук искахме да кажем, че старали сме се, положили сме немалко усилия и имаме не лоши успехи", подчерта министърът на образованието Даниел Вълчев.

"Да не отричат това, което България постигна", призова Станишев.

В заключение на отчета си премиерът се пошегува, че министрите от кабинета са най-писмовни - успели са да напишат и 3 книги.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето