Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова днес ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа. Президентската институция организира събитието традиционно всяка година.

Гости на държавния глава и съпругата му в резиденция "Бояна" ще бъдат 303 абитуриента от 59 специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа.

За пореден път за завършващите ще бъде организирана и трудова борса. Така ще се даде възможност на над 260 младежи до края на тази година да се обучат, да придобият професионална квалификация, да стажуват и да започнат постоянна работа.

На откриването ще присъстват вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на здравеопазването Евгений Желев, народният представител Евгения Живкова, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ширин Местан, председателят на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и други.  
 
За празничното настроение на младежите на абитуриентския им бал отново ще се погрижат Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд. В концерта също безвъзмездно ще участват Деси Добрева, Даниел Спасов, "Ева квартет", група "Булгара", Глория, Анелия, DJ Тишо.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето