Повечето от политиците предпочетоха обедните часове, за да гласуват. За какво пуснаха гласа си лидери и водачи на листи. Представяме ви техните изказвания по реда на бюлетините на партиите, които представляват.

"Станишев и Доган го направиха нарочно - два избора в различни месеци през лятото. Това е целта им и ние ви алармирахме за това. Даже сега ми казват, че в Студентски град прииждат роми, турски автобуси, всякакви. Това е България!" -  Бойко Борисов.

"Европа е един много голям шанс за България. Съвсем друг диапазон от възможности. Тези възможности се осъзнават само от по-отворените, по-компетентните, по-ориентираните, по-адекватните..., Аз мисля че този път България действително ще има много сериозен вот и много сериозни представители в Европейския парламент." - Ахмед Доган.

"Гласувах затова да спрем фесовете и смятам, че е крайно време България да бъде българска, да бъде европейска православна държава и да се спре с турцизма." – Волен Сидеров

"Евровотът не може да предреши националните избори, защото те имат своята логика и българските граждани ще правят своя избор за управлението на страната ни в следващите четири години. А Европейския вот е своеобразна репетиция за всички политически сили."- Сергей Станишев.

"Ние много разчитаме на ЕС. Разчитаме за това да ни даде сила за промяна, която толкова много ни е необходима. И разчитаме на това да бъдем горди, че сме част от най-доброто, което света може да предложи по отношение на права на човека, на социална и пазарна икономика, на модернизация, на наука, на образование, тоест на стандарти." - Меглена Кунева

"Срещу Синята Коалиция по време на тези избори беше проведена много тежка и непочтена кампания, но това само мобилизира хората, защото Европа за всички нас, демократите, е преди всичко правила и аз съм убедена, че тези правила са бъдещето на България и ще направя всичко възможно това да се случи" - Надежда Михайлова.

Повече за изборите можете да видите в www.izbori.btv.bg