"Не мога да се съглася, че кампанията тече вяло. Кампанията на ГЕРБ е да правим това, което сме правили през двете години, през които ГЕРБ имаше петима евродепутати, членове на Европейската народна партия (ЕНП), тоест ние се срещаме с хората, обясняваме практическите ползи от членството в ЕС", заяви Желева и допълни:
 
"Ние наистина се нуждаем от консолидация за европейския вот, от много хора пред урните на 7 юни, за да покажем нашата решимост да променим България. Нуждаем се от много хора, които да бъдат убедени, че техният личен вот е важен".
 
"Нашият лидер присъства в кампанията, непрекъснато сме в контакт. Основа на нашата кампания, за разлика от много други кампании, които очевидно са платени с много пари... Например завчера четох резултатите от едно социологическо изследване, в което се казва, че БСП води черна провокативна кампания за тези избори и 70% от хората, които са интервюирани, смятат това. РЗС също очевидно имат много силна кампания, а ние залагаме на срещите – традиционно, лице в лице, коментира Желева
 
От своя страна Ивайло Калфин заяви, че: "Ако има кампания, която да е ориентирана към европейските избори, то е точно нашата, заяви Ивайло Калфин. Хората имат нисък интерес по няколко причини: първо, защото от хората, които се кандидатираха, много малко говорят за това какво може да се направи в ЕС, за да се защитят интересите на българските граждани. Те използват, според мен нечестно, времето на тази кампания, за да им поседят по-дълго билбордовете и да им се погледат по-дълго физиономиите за следващата национална кампания".
 
Според него българските граждани не знаят как работи Европейския парламент и това не им се обяснява от повечето партии. Да не говорим, че имам много лош пример от предишните две години с избраните евродепутати, някои от тях направо излагаха България, други говориха активно против нея.
 
Този, който излагаше България с един куп изпълнения, беше сина на Волен Сидеров, например. Той предизвикваше смях, представяйки България там. Депутатите на ГЕРБ бяха изключително активни – вместо да говорят за България, говориха активно против България в европейските институции с благовидното обяснение, че те използват европейските институции, за да натискат правителството.
 
В ЕС членуват държави, не членуват правителства. Само ние занимаваме ЕП с това, че опозицията не харесва правителството. Не е там мястото, където трябва да се прави това. В България има национални избори, заповядайте, спечелете ги, а не да хулите държавата", каза още Калфин.

 

Още - в www.izbori.btv.bg 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето