Най-големият портрет на един от великите българи ще краси парламента, за да напомня на народните избраници, че тази земя е раждала синове и дъщери, които са се отричали от личното благо, за да служат на народа си - вярно и без награда.

Росен Райчев живее от десетина години в Съединените щати. Той е нарисувал портретите на американските президенти Буш, на ливанския патриарх, на кипърския президент и шейха на Саудитска Арабия по тяхна поръчка.

Неговите талантливи ръце са създали и живия образ на Васил Левски, който ще бъде подарен на парламента. "Това е маслена техника върху платно и го създадох за десетина дни но със своя 40-годишен опит", казва Росен.

"Ако печеля, печеля за цял народ. Ако губя, губя само мене си". Това са думите, които търсят живия си първообраз в нашето съвремие. Човек от плът и кръв достоен да продължи делото на Апостола.

"Това е моят посланик, моят пратеник в парламента, който не се ограничава в една сесия или заседание", категоричен е Райчев.

Предстои ни истинският Ренесанс според художника, а възраждането на древния български дух, способен да побеждава всичко и всеки, ще роди и своите Апостоли, които трябва да влязат в българския парламент. Дори и един двама депутати да се замислят и да гласуват по съвест и в полза на народа, това пак ще бъде една моя победа, казва той.

Росен Райчев ще продължи да създава своите живи образи на истински българи, които са живели на ползу роду и ще ги подарява на България, за да не забравяме, че народ без минало, няма и бъдеще.

Повече за изборите вж. Izbori.btv.bg.