Христо Стоичков призова вътрешния министър Михаил Миков да подаде оставка, "защото е лъжец". В предаването "Тази сутрин" на bTV футболната звезда поиска възстановяването на поста на уволнения зам.-министър на вътрешните работи Румен Андреев, а министър Миков да напусне, защото е излъгъл всички, че Андреев сам е подал оставка и Станишев я е приел.

Стоичков заяви, че е абсолютно несъгласен с начина, по който и медиите, и политиците, и цялото общество е подходило към инициативата за събирането в ресторант "Плаза", което е било благотворителна акция в помощ на деца на загинали полицаи. Припомняме ви, че към събралите се там бяха отправени обвинения, че са имали празненство в деня на национален траур миналата седмица.

Венцислав Рангелов, директор на столичния КОС-СДВР, съобщи, че е уведомил министър Миков за събирането, но не го е канил да присъства. Попитан защо не го е канил, Рангелов отговори: "Той е сериозно ангажиран човек и аз не сметнах за необходимо да го каня".

"Аз съжалявам, че моето име стана вече толкова известно в България, колкото не стана известно с работата, която съм вършил", съобщи бившият зам.-министър Румен Андреев. Той разказа, че министър Миков го е извикал и му е предложил да си подаде оставката във връзка с това, което е станало предишната вечер. Това обаче не е било достатъчно основание за подаване на оставка, според Андреев, а Миков му е казал тогава да се подготви да обяснява на медиите какво е станало "снощи". Чувствам се омерзен с това, което стана с благотворителната инициатива, заяви Андреев. 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето