Софийският районен съд заседава днес по делото срещу Красимир Горсов, баща на пострадалата при катастрофата с Максим Стависки Мануела. Последният път Горсов отказа услугите на адвоката си и така принуди съда за трети пореден път да не даде ход на делото срещу него. Тогава съдията директно го обвини, че шиканира процеса.

Разследване на bTV разкри, че бащата на Мануела е проиграл на хазарт 130 хиляди лева от парите, дарени за лечение на момичето. Случаят следи репортерът ни Канна Рачева.

Красимир Горсов вече има адвокат и съдът даде ход на делото. Той отказа да се признае за виновен и не уточни какви са мотивите му.

Стана ясно още, че миналата година в продължение на шест месеца, от март до август, бащата е теглил средства от всички дарителски сметки, отворени за лечението на дъщеря му Мануела. За периода са били регистрирани 27 тегления, което, според обвинението показва, че действието е било обмислено. Това прави характерът на престъплението тежък.

Показания досега са дали няколко от свидетелите, сред които крупиета от казината, в които Горсов е играл. Най-често е залагал е между 10 и 50 лева. Нито един обаче не го определи като зависим от хазарта.

Показания даде и Петър Христов – един от основните дарители за лечението на Мануела.
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето