Как родители и деца могат заедно да бъдат част от една благородна кауза и как на празника си освен да се забавляват децата могат да помогнат и на тези, които са лишени от родителска грижа?

Желанието да се помогне на децата, лишени от родителска грижа събира още преди две години Теодора Пиралкова и съмишлениците й от Доброволна асоциация на родителите.

"Ние сме обикновени родители, организация на доброволци родители. Всъщност едно от нещата, които правим е да се организираме майки, бащи и да играем с децата в дома, пеем песнички с тях, четем приказки, организираме всякакви мероприятия, ходим на цирк, на зоопарк, всичко, което смятаме че би помогнало в тяхното развитие в общуването им", разказва Теодора Пиралкова от Доброволната асоциация на родители.

За Деня на детето родители и деца организират благотворително тържество, с което да съберат средства за тези, които са лишени от родителска грижа. Парите ще бъдат използвани за продължаване дейността на специалисти - психолог и логопед, в Дома в кв. "Драгалевци".

Това е нещото, от което децата имат най-огромна нужда, именно работата на специалисти с тях, смята Теодора.

Тържеството е на 31 май в Дом на културата "Средец" и всяко дете, което иска да помогне може участва с песен или пък стихотворение.

"Много важно нещо, което искаме да се случи, е децата да не са просто зрители на това тържество, а самите те да вземат много активно участие и да почувстват, че участвайки в такова благотворително тържество, че правят добро за други деца", добави Теодора.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето