Стартира програмата, която ще позволи на 70 хиляди учители да ползват безплатно интернет вкъщи. Министерството на образованието ще плаща месечните разходи в размер на 15 лева, като средствата са осигурени от Европейския социален фонд.

Учителите сами ще избират фирмата - доставчик, а ако предпочетат оферта над 15 лева за доставка на интернет, сами ще доплащат разликата. Парите ще се превеждат на училищата.

Преподавателите, които искат да се възползват от безплатната услуга, трябва да направят заявка на страницата на просветното министерство. Срокът за кандидатстване е 10 юни.

Желаещите трябва да имат личен е-mail. За да бъдат одобрени, те трябва да попълнят анкетна карта. В нея се изисква информация за трудов стаж, размер на заплата, изкарани компютърни курсове, както и имат ли ученици, класирани на национални състезания.

Отговорите носят определен брой точки, а системата ще извършва класирането автоматично. Първите 20 хиляди одобрени ще ползват безплатен интернет още от следващия месец, а останалите от септември.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето