Ден след размяната на ругатни в парламента между депутати, независимият Георги Георгиев показа документ с отрицателна алкохолна проба. Вчера той беше обвинен от колегата си от НДСВ Олимпи Кътев, че редовно ходи пиян на работа. Размяната на обвинения разгорещи обстановка и едва не се стигна до ръкопашен бой.

От парламентарната трибуна днес Георгиев прочете медицинското становище на клиничната лаборатория към правителствена болница "Лозенец": "Самото изследване при посочване 0,0 микрограма, това подсказва, че аз месеци наред не съм се срещал с това чудо алкохол. Така че, някои хора трябва да помислят какво говорят за пет мастики или да десет става въпрос".

Олимпи Кътев отговори индиректно на колегата си, но от същото място, на което вчера едва не се стигна до ръкопашен бой между двамата: "Ще говорим за закона за държавната администрация , а не за кръвна захар, алкохолизъм и метаболизъм".

Така пленарното заседание продължи мирно и тихо. И двамата депутати отговаряха уклончиво на въпроса дали заради вчерашния инцидент ще се срещнат в съда.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето