Празнично шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, премина и през централната част на Велико Търново. Ученици, учители и просветни дейци дефилираха с флагчета, цветя и балони. За празничното настроение се погрижи представителния духов оркестър на старата столица.

Десетки хиляди ученици във Варна се включиха в празничното шествие по повод 24 май. Деца и учители от близо 60 учебни заведения дефилираха по бул. "Мария Луиза" в морския град. По традиция шествието водеха представителите на училище "Св. св. Кирил и Методий" - приемник на първото българско училище във Варна.

Стотици благоевградчани се събраха в центъра на града, за да почетат празника на светите братя Кирил и Методий. Освен Деня на славянската писменост, жителите на Благоевград отбелязват днес и празника на своя град, който започна с тържествено шествие. Три лъча ученици от различни училища се срещнаха на площад "Георги Измирлиев" и така почетоха делото на Светите братя Кирил и Методий.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето