Съдът отложи делото срещу Красимир Горсов, баща на тежко ранената Мануела при катастрофата с Максим Стависки. Използвайки трика "смяна на адвокат", Горсов принуди съда да не дава ход на делото.

След два неуспешни опита по вина на подсъдимия днес делото "Горсов" трябваше да започне. Пред съда обаче адвокатът Христо Христов заяви, че с клиента си имат разминавания и той се оттегля. Красимир Горсов не искал съкратена процедура на делото, за която настоявал защитникът.

При съкратеното следствие Горсов щеше да се признае за виновен и да получи минимална присъда. Сега процесът ще тече по нормален ред.

Действията на обвиняемия вбесиха съдия Емануела Кръстева. Тя директно го обвини, че шиканира процеса. "Горсов няма да постигнете нищо така", заяви съдията.

"Просто не искам да приема съкратеното производство, защото не съм виновен", заяви обаче той. Всеки има право на нормална защита, допълни Горсов и обясни, че не приема концепцията на адвокат Христов по това дело.

"Това си му е начин на поведение на него още от досъдебното производство. В хода на разследването се държеше по същия начин. Беше му дадена възможност да представи документи къде са отишли парите. До последния момент не представи такива и стана обвиняем", отбеляза наблюдаващият прокурор по делото.

Поведението на Горсов ще разкара за пореден път 20-те свидетели по делото. То струва пари и на държавата. За идването на вещите лица им се заплащат пари от бюджета.

Не ви ли притеснява, че харчите държавни пари?
Не. Защото нещата не са такива.

Но вие изхарчихте и парите на Мануела, г-н Горсов.
Това е ваше мнение. Нали затова не приех съкратената процедура. За мен беше добрия вариант да приема. Дори и да загубя, аз съм мъж и ще си поема последствията.

Горсов се зарече, че след седмица, за когато е отложено делото, ще бъде изряден, но законът му дава възможност за ново забавяне.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето